♔Home |▲pollo



New year & my birthday
Firstly ,hello readers !lama juga lah tak sentuh blog ni ,nak update tu ada tapi malas nak type tu banyak sangat .haa so topik hari ni birthday and new yearr .untuk yang tak tahu lagi birthday aku new year 31/12 ,special kan ?hahaha actually this year punya birthday paling boring because my nenny masuk hospial pada 30/12 .nak sambut birthday macam mana tak kan nak happy-2 kan .
Pada 31/12 ,macam biasa phone twitter and facebook penuh juga lah orang wish birthday ,thank youu :) masa tu sangat busy and sampai tak larat nak type thank you .dah lepas lama pun still ada yang wish ,terharu sangat .so pada hari berikut juga tiada apa-2 sambutan sebab mak and abah pun belum sampai Damansara ,dia orang sampai tengah hari and terus pergi ke hospital melawat my nenny .pada malam berikut pulak new year ,sambut tak berapa meriah pun sebab keluar rumah pukul 10 lebih and terus pergi ke Putrajaya ,nak pergi Icity jammed gila .macam biasa tunggu bunga api ,main spray tangkap gambar and blablabla .
Pada 1/1 esok harinya pulak baru celeb my birthday with my big family but paling sedih tak ramai yang datang sebab busy esoknya kan budak-2 nak sekolah .mak abah and along keluar tengah hari pergi beli cake and aku tinggal sorang dekat rumah .dah petang sikit pukul 5 baru siap-2 nak pergi celeb ,masuk kereta jee terkejut tengok cake ada 3 semua secret recipe ahah yang lagi 2 tu untuk saya sorang jee sebab mak tahu saya suka cheese cake :) 
This year celeb dekat Taman Layang-layang ,Kepong ,macam kanak-2 jee kan aku ni hahah biasa lah anak bongsu haha dah celeb semua makan kfc and blablabla ,maghrib pun datang ,kemas-2 balik lah apa lagi .before sampai rumah singgah mamak dulu makan lagi ,kedai mamak ?fav kami sekeluarga okay haha then dah makan-2 balik rumah ,aku tengah packing barang nak balik Johor sebab dah lama sangat tak balik duduk Damansara jee ,rindu katil bantal semua dah lagi pun balik Johor sebab nak ambil lesen kereta ,nak ambil dekat KL mahal haha lepas lesen dah lepas balik Damansara semula .okay tengah packing barang tiba-2 abang aku bawak naik atas kotak hadiah gila babi punya besar lah kan haha ,aku tanya apa tu dia cakap hadiah kau lah .omg !ingatkan takda hadiah langsung tahun ni haha .dia orang semua suruh bukak ,so aku bukak lah sampul ,bukak kotak yang besar sekali ,dalam tu penuh surat khabar and ada kotak kecil sikit .mula-2 ingatkan teddy bear sebab abang aku cakap boleh lah buat peluk malam-2 haha okay bukak kotak kecik sikit then ada kotak lagi bukak lagi 1 kotak jumpa Galaxy Tab !omg !omg !omg !masa tu menjerittt 1 rumah dengar hahaha happy sangat .patut lah hari tu masa keluar dengan Asyraf dekat KL kakak cakap along pergi Low Yat rupanya nak cari hadiah aku haha tab tu dari mak abah and along ,kakak tak bagi sbb dia pun tengah takda duit .and aunty and uncle yang lain tak bagi hadiah tapi dia org bagi duit hehe so even macam tak happy celeb birthday hadiah tu ada dah cukup buat aku happy haha
Balik Johor ,esok paginya terus pergi ceramah nak ambil lesen kereta ,penat woii .and ahad ni kawan-2 ajak hang out nak celeb my birthday and celeb dengan Asyraf pada hari tak tahu lagi hehe btw ,thanks semua :)
aku pun dah letih nak type ni ,byebye :)
check it out !

New Year 

Birthday


this ! 
:D