♔Home |▲pollo



test
heloo nigga and gello !today tak ada cerita sangat just nak cerita tentang yang lepas .mak pergi melaka hari ni so tak ada teman dekat rumah ,nak keluar batu pahat kinda bored bebeh ,and duduk jelaa perap kan diri di home sweet home ,bahasa melayu rumah manis rumah ,bahasa kelling tunggu saya belajar dulu dari yang pakar okay :)

so guys ,about my test ENGLISH INTERNATIONAL tu yeahh i can do better than before .thanks god ,alhamdulillah walaupun ianya amat sukar ,tapi saya berjaya melepasinya .masa dalam test tu ingat 1 paper but 3 paper .first paper abc jee just jawap and essay ,and apa tah simple present lah past perfect lahh kejadah entah susah gila .yang second ,dengar radio cakap english belit-belit memang betul-betul slenk english habis lahh kan macam anak pak gomeh(salena gomez) speaking lerr ,than jawap apa jawapan dalam kertas tu betul or tak .yang third ,tak guna paper just guna pen and student card ,dia bagi dua soalan ,sorang-sorang masuk dia suruh pilih soalan dan dia tanya aja so kita kene jawap in english tak boleh cakap bahasa melayu ,brr tapi saya yakin dengan diri saya ,saya bolehh :) yess i know i can do the best .

so apa-apahal kita kene yakin pada diri sendiri ,orang lain boleh kenapa kita tak boleh kan .semalam saya pilih topic kenapa bahasa inggeris penting untuk kita ,berapa puluh soalan entah dia tanya saya dapat jawap ,aku sepaking wehh semalam hahah lancar tau haha saya pun terkejut hahah alhamdulillah syukur nikmat hee masa datang tu bedebar juga lahh siap salah class hahah tanya orang dekat counter dia cakap check nama dekat pintu ,ada ke saya pergi naik atas class budak baru level 1 haha memang lahh tak ada hello im senior hahah masa nak tunggu last test tu dia bagi rehat 1jam dia suruh lunch okay saya call shahrul azuan raffie tapi dia tak kerja and dia baru bangun lagi dia nak datang teman saya makan ,so saya cakap tak payah lah kan .cari-cari kawan tak ada sapa last-last duduk jelaa tunggu smpai pukul 1 then test nak start .

lagi pun nak save duit lahh kan .and ingat nak jumpa shahrul azuan raffie nak tunjuk baju hahah the cotton project by RBTH hahah baru beli ,dia kan minat benda-benda macam tu and saya pun minat haha nak bagi dia jelly tapi dia terselamat semalam hahah ,and balik jee pukul 2 lebih mak tunggu bawah mak drive sorang .mak bawa pergi makan kejap dekat kedai pokok sena tapi saya tak makan mak jee makan diet lahh ,saya minum air suam dengan tahu goreng aja .lamanya tak makan nasi dalah ade gastric tadi bangun tidur pun gastric macam nak jadi tapi nasib sempat bertindak haha terus pergi minum susu and makan quicker oat haha tengah hari pula makan kuah tomyam aja ,sambil basuh kain sambil panas kan lauk yelahh mak tak ada ,yang tinggal abang saya dengan saya aja .pandai-pandai lahh nak hidup ,sebelum mak pergi keluar mak dah siapkan makanan dulu just panas kan aja .hee

sebelum mak keluar mak sempat pesan basuh baju and mak pesan dekat my abang beli softlan adik nak basuh baju ,tengah tidur tu tiba-tiba ada plastic dekat atas badan wangi pula tu ,rupanya abang saya letak softlan yang baru beli tu atas badan saya tengah tidur haha tapi dalam plastic lahh kan berat kan .siot puny abang senang jee nak kejut aku haha ,bangun jee terus basuh baju semua and sidai ,lepas sidai pula tu yang nak angin baru jee masuk rumah dah hujan hahah siot betul ,bila dah tarik kain ke dalam dia berhenti hujan lepas tu abang saya tarik balik kain pergi dekat tempat panas tak lama hujan lagi hahah aku geram betul hahah

dia main-main lerr ,tadi pagi tak nak hujan .and now malaysia so freaky hot bebeh .nak pindah NY bolehh ?hahhaha okay lahh penat nak type ,ini cerita untuk hari ni dan semalam ,semalam tak sempat nak updated sebab semalam bangun tidur dah pukul 11 lebih so tak sempat ,okay guys thanks for reading .i love you guys :) daa

iklas dicoret oleh suhaila manaf/nora danish hahaha