♔Home |▲pollo



sad
okay hello gello nigga !i miss you ,ecehh jangan nak miss sangat lah haha .okay guys selamat malam dan pagi ,update ni pun suku-suku sebab dekat luar nampak gelap maknanya still malam tapi jarum jam besar bunyi ding dong ding dong yang macam panggil hantu sundal bolong memekak aje tu dah pukul 2 .maknanya sudah pagi kan haha saya tak paham apa saya tulis ni haha 

act mood hari ni tak nak update sebab malas nak type kan ,tapi disebab kan boring tunggu my moon call ,dia tak balik lagi ke apa entah dia pergi party dari pukul 10 tadi ,nak pergi juga tapi kene kerja cari duit sara diri suami dan anak-anak hahah memandai ajee saya ni kan haha .mana lahh nyyet ni tak balik lagi ke membuta ,balik lahh cepat nak dengar suara and perli you ni ,tak sabar nak gelak-gelak sampai anak tekak tertetel-tetel berlari haha

okay kembali pada tajuk hari ni ,sad ,why sad ???okay ceritanya berbunyi seperti ini ,tadi pagi bangun lambat lahh sikit padahal afiq dah call kejut pukul 9 dah bangun tu tetido balik sebab mengantuk .so bangun jee tengok jam dekat hanfone pukul 12 ,ouchh !geram gila dekat diri sendiri ,sekarang ni plan diet dah terabai lahh sebab busy jee tak sempat nak buat ,bangun jee tadi terus baring depan tv tengok cerita apa tah magic apa tah tv3 ,lepas tu tertido kejap-kejap sebab sejuk kan hujan kan .mana mata nak tertutup aja .

masa tu mak tengah masak untuk makan tengah hari ,hampir 2 ke 3 minggu entah saya tak telan nasi ahah diet  punya pasal so makan lauk ajelahh kan .ratah-ratah .sebelum tu mandi dulu ,masa tu pukul 3 kot sebelum mandi sempat online kejap ,online guna pc sebab ingat kan my abang keluar bawa lappy nak buat project dia rupanya tak bawa dia merayap ke melaka ,tiba-tiba abah tanya ada tak my aunt bagi picture dari NZ sebab dia nak tengok saya jawap ada tapi dekat lappy along ,along bawa lappy kot .tiba-tiba abah cakap tu lappy dekat depan tu bukan lappy ke adek ?ahah siot !saya dah guna pc type macam nak patah kuku sebab keyboard getah lappy ada tak nak guna hahah

panas jee hati kan ,lepas tu dah mandi-mandi semua makan sekejap .mak bising-bising suruh hantar baju sekolah dekat my aunt suruh dia jahit kan ,ye saya spm candidate next year so ?nak bahan ?go on ,i dont care sebab setahun aje pun lagi tak luak pun ,hahah nak sedap kan hati aje tu haha .so tengah gerimis-gerimis di lautan ku ubati luka ku sendiri haha menyanyi pulak .tengah gerimis tu terus lah ambil kunci motor scooter ,act saya ni tak pandai bawa motor pun cuma motor scoot aje sebab senang nak membawa nya .haha lintas pun tak pandai sebab fobia dulu kecik-kecik nak lintas sendiri hampir kene langgar and lepas tu mak and abah tak bagi lintas sendiri sampai ke tua ni haa ,nak keluar dengan bf or kawan-kawan pun orang yang lintas kan hahah kelaka kan ahaha

okay balik pada cerita ,saya pun bawa lahh motor siput babi tu atau lebih sopan motor scoot tu pergi rumah my aunt bawa baju sekolah tadi .rumah my aunt tu setaman jee pun dekat aja .tiba-tiba dia tanya aila nak ikut ke pergi kl malam ni ,haa dengan muka ceria lahh nak tiba-tiba fikir mak ,umm kesian kan mak tak ada pekerja terus jawap tak apa lahh kesian kan mak lahh kene kerja .alaa lagi pun selalu sangat pergi kl dah sebab ramai makcik and pakcik dekat sana ,semua adik beradik abah menetap di kl kotaraya ku tu haha kakak pun study dekat kl pun .just teringin ni nak masuk rumah salji dekat I-city orang cakap best .dulu pernah pergi sana masa baru bukak lagi pun masa tu belum kene bayar sekarang nak masuk pun RM10 ,mati lahh nakk .

okay balik jee rumah terus pergi bilik mak cerita dekat mak ,cakap lahh nak ikut my aunt pergi kl kejap boleh ,mak cakap nak pergi boleh ,tapi tak ada siapa kerja ,adik dah selalu pergi nak buat apa pergi lagi .pergi lain kali lahh ,kerja lahh cari duit cuba hidup berikari ,okay mak adik ikut cakap mak .sedih lahh kawan-kawan semua cuti pergi holiday saya duk perap kan diri di rumah manis rumah ni haa asyik kena kerja .nasib next week abah ajak pergi balik kampung taiping perak rumah atok ,brr bosan aje dekat sana .maybe fly ke langkawi sekali kot and ke kedah sebab kedah gf abg saya punya kaka kawin dia jemput .holiday yang membosan kan ,tempat semua dah pergi .benci gila .serupa duduk rumah aja .

muka sedih jee haha tadi call my bf pun dia cakap fikir mak dulu baru fikir jalan .okay sebab mak adik tak pergii tau .adik nak tolong mak ,adik tak nak tengok mak susah nak tengok mak senyum sentiasa .i love you mak <3 so ada rasa tak puas hati juga lahh kan tak dapat pergi tapi sabar ajelahh kerja jee pun seronok dapat duit apa ,lepas ni nak cuba hidup berdikari .saya dah besar kene lahh biasa kan hidup susah sebelum ni asik hidup senang aja nanti dah kawin apa semua nanti susah kang .hehe 

ecehhh cerita pasal kawin pula gatal sangat lahh tu hee ,okay lahh guys mata pun dah rabak .esuk bangun lambat lagi kang sebab blog punya pasal hee bye 

iklas dicoret oleh suhaila manaf/nora danish