♔Home |▲pollo



way of life
okay hello gello everybody !assalamualaikum dan salam sejahterang kepada semua :)hehe rindu tak ?rindu tak nak baca bebelan si suhaila manaf ni .huishh !cek rindu benoo dekat hangpa semua nihh rindu nak keletak keletuk keyyboard ni juga ehee :D act banyak story nak cerita dekat angpa semua tapi disebabkan kesuntukan masa dan malas nak type berjelaa cerita dipendekkan :)

hari pertama holiday ,suck !gerak malam selepas habis cerita biar mimpi sampai ke bintang yang bf saya yang ke 34 tu berlakon alaa nama dia randy panglima hhaha bukan randy pangalila pelik-pelik aja nama hahaha .okay dah gerak dalam pukul 4 ke 5 entah hari tu terus pergi damansara damai tidur rumah my aunt dekat sana .lagipun dekat dengan ostel kakak ,kakak dekat kota damansara .masa tu hari khamis .siang tu pula dah mandi-mandi dah siap-siap kakak pula buat hal ,sepatut nya kakak tak ada holiday tahun ni .sebab dia kene practical dekat kajang and muar .tapi dia degil dia nak ikut juga .so tunggu lahh dia sampai pukul 3 petang and kemas-kemas baju dia kejap sebab nanti terus hantar kakak ke muar .

okay dah siap semua gerak ke perak ,lumut perak sepatutnya ke taiping tetapi atok mok dekat rumah my uncle dekat lumut sebab dia tak berapa sihat so kami sekeluarga ke lumut lahh .dalam perjalanan ke lumut abah bawa kami pergi makan satay woooooodd banyak kan O dia itu jakun nama nya ahah satay wood tu gedabak besar agak jakun tapi nyum-nyum hahah 

okay sampai je dekat lumut singgah mcd sekejap tapau untuk anak-anak my uncle kan ,dah tapau tu lepak kedai mamak sekejap penuhkan perut yang macam donat nama comel nonat haha .okay lepak mamak agak lama lahh kan then terus balik rumah my uncle and mandi-mandi online sebab my uncle ada pakai wifi .orang lain semua tidur dekat bawah tapi saya special sikit hahah tidur dekat atas katil dekat bilik atas tapi penat lahh nak mendaki tangga haha .alaa sebenarnya nak bergayut that why nak tidur atas sebab nanti dekat bawah bising orang dengar tak romantic hahaha

keesukan hari nya pula ,pagi-pagi lagi dah bangun nak ke alor bintang kedah ,ada wedding gf abang punya kakak dia .tak paham ?buat-buat paham ajelahh hahah .act masa tu gf abang and my abang alaa senang panggil along lahh kan along tengah bergaduh dengan gf dia .so kami datang dia tak tahu ,punya mengada nak suprise sampai sesat hahah tapi akhirnya sampai juga ,gf along punya mak terkejut hahah and masuk je dalam dewan tu gf along lari pergi dekat kita orang peluk and kiss-kiss hahah .terlampau seronok ,tapi pengantin tak ada pun dia keluar pergi photoshoot .lagi pun kami sdampai pukul 4 petang makanan pun nak habis dapat makan kuah dengan nasi kosong aja haha amek kau nak suprise sangat kan hahaha


and dalam pukul 5 lebih nak balik dah ambil gambar sekejap semua tapi gf along and family dia suruh tidur rumah dia tapi tak nak lahh segan haha so balik lumut perak balik .sebelum ke lumut singgah rumah atok mok dekat taiping tu rindu nak ke sana gelap and sunyi jee rumah atok .lalu aje and tengok-tengok .lepas tu mak kakak along abah semua ke pasar apa tah nama dia ,tapi saya sorang aja duduk dalam kereta tak nak turun and malas .so tidur jelahh dalam kereta sampai depa datang .kesian kan penat sangat lahh tu suhaila manaf .mak masuk jee kereta mak hulur buku ,buku apa ?mukadam ?buku sekolah ?no no buku recipe buat cupcakes sebab dah lama saya minta .ehehe nak buat cupcakes banyak-banyak :)

so balik jee lumut mandi-mandi and macam biasalahh suhaila manaf bergayut hahah kene pula mak belikan topup rm10 je tapi tak guna pun ,afiq jee yang call padan muka dia sapa suruh guna celcom kahkaha esuk pagi nya pula ke penang ,auchhh !so suck !penang orang cakap best ?watta !best sangat ,kene pula cristmas kan pergi ambik kau bertepu ramai giloo ke bukit bendera .penang dah pergi banyak kali tapi serious shopping mall dia aja yang best dengan nasi kandar dia hahah .masa naik bukit bendera ommaii !menyesal !sebab dah lah beli ticket rramai nak mampus sampai beratur ke luar tempat panas berapa lap kan perghh and dah dapat naik tu tak best pun saja nak cuba sebab train baru kan ,dah sampai jee atas abah dia lahh amek kau lagi ramai nak turun .

dah pusing-puusing dekat atas tu nak beratur nak balik .ohmaii ,orang tolak-tolak and panas nya lain dengan ramainya lain .dah macam semut berebut seketul gula pasir .sumpah tak tipu .saya degan tak makan lagi ,tak minum dari pagi tiba-tiba badan lembik sejuk and kakak tegur muka pucat nak pengsan .dah lembik gila badan sampai handbag dekat tangan pun terjatuh abah bawak kan handbag .along pegang saya .ramai gila orang nak tolong .geng-geng budak laki mana tah and budak kelling ramai-ramai kecoh-kecoh nak tolong hahah and sampai jee dekat bawah abah terus bawak pergi makan nasi kandar fuyooo dap dap dap hahha

lepas makan cergas gila and balik lumut balik .esuk pagi nya pula nak ke kl ,ingat kan kalau sempat nak beli barang-barang untuk birthday party malam new year nanti tapi sampai dah petang so tak sempat .tapi yang best my aunt dari NZ balik hahah awal-awal dah kirim hadiah for my birthday tau dekat sana hahah dia beli kan semua baju i love NZ but saya dia tak beli kan lagi sebab saya dah dapat dulu baju tu dari my aunt sebelum orang lain dapat haha dia beli kan rantai and gelang 1 set .comel giloo haha tapi bila tanya berapa dollar dia tak nak bagitahu ,tanya lahh anak dia ,anak dia cakap kalau duit malaysia seratus lebih hahah woahh !teruja lah sekejap kan lagi pun gelang tu berat :) thanks cikhaa i love you .

malam tu juga kene balik sebab kakak kene practical dekat muar so hantar dia terus balik .balik jeee ,tiba di rumah terus buat video bodoh sebab tak ada kerja haha dengan tak mandi nya lagi haha and malangnya tak boleh nak masuk kan and tunjuk dekatt korang semua tak tahu kenapa dah macam-macam buat ,sedihh aja .nak buat macam mana kan sadiss betuul :( dalam video tu pun ada tunjuk present dari NZ tu .ahh sedih giloo !kalau tahu tak nak record guna handycam lagi and untuk holiday kali ni sumpah tak best sebab rushing lahhh ,lagi pun semua tempat dah pergi .tak tahu nak pergi mana lagi dekat malaysia ni .

okay lah sampai sini ajelahh sedih ni tak dapat upload video tu :( kbyee

iklas dicoret oleh suhaila manaf/nora danish