♔Home |▲pollo



love and tired
hello gello everybody !put your hands in the air haha ape merepek .assalamualaikum dan salam sejahtera dan salam satu afrika hee .apa yee title untuk hari ni ,apa ye cerita yang nak distory morry sikit hari ni .yahh ,dari maghrib dah fikir-fikir apa lahh yang nak dikongski kan hari dalam sweetcoffee ni ye ,ahh tibai ajelahh .cerita tak panjang tapi nak kene panjang kan juga .sebab nak bagi korang semua penat nak membaca haha .and bagi korang rajin and minat untuk membaca .ehh saya type berjela-jela berperenggan-perenggan ni pun boleh pupuk minat membaca dikalangan kita tau haha yeye jelahh suhaila manaf ni .hahaha

okay hari ni sangat penat ,sebab tak rehat langsung .dari maghrib sampai pukul 12 orang tak berhenti datang .and sampai pukul 12 ni pun still ramai and saya balik ajelahh sebab kaki dah jem ,dah tak boleh sangat ,sakit tahap bertingkat-tingkat .memang terbs lahh tadi kerja ,fuhh !nak tercabut kaki saya oii .sampai tak boleh nak berjalan .

ni lahh padahnya orang kuat sangat merayap ,tadi siang tak rancang pun nak keluar ,siap-siap nak ke bandar tiba-tiba terfikir nak jumpa afiq .and dah siap-siap pagi-pagi semua mak pergi pasar balik lambat my abang pun malas nak keluar sebab jam dah pukul 12 lebihh dia ade quiz pukul 2 nanti dekat tempat dia study dekat uthm ,so nanti rushing lahh nak balik semua .saya dah siap-siap panas lahh hati terus masuk bilik and mak pujuk ,mak cakap suruh my abang hantar saya ke mall kan .sebab saya nak pergi mall nak jumpa afiq kan lama tak jumpa dia .

so dah siap tu baring-baring kejap atas katil tunggu pukul 2 my abang pun memang nak keluar kan nak pergi class .so dia tolong hantar kan sekali pergi mall .dalam pukul 2 lebih tu dah sampai ,sejuk sangat hari ni sebab hujan kan .tunggu afiq pula lambat ,dalam pukul 3 baru lahh dia sampai .hah lama kan ,dengan tak tahu nak pergi mana ,pusing-pusing macam orang bodoh .haha tapi tadi kelakar sangat tadi .

mula-mula nak tengok movie ,tengok semua cerita dah petang ,so tak nak balik lambat sebab malam nak kerja kan .and tak tahu nak pergi mana ,pergi foodcourt kejap minum-minum then pusing ,serious tadi tak tahu nak pergi mana .batu pahat mall memang bosan tahap gaban pergghh !mati siak dekat situ ,lepas tu pergi makan big apple kejap duduk-duduk then pergi locker/luggage shop sebab nak ambil payung si afiq ni ,dia letak dekat situ .

and saya motif nak ke mall juga untuk beli slipar aje ,slipar naik buruk dahh oi kerja ,nipis dah .dua tahun pakai slipar tu haha beli dekat padini tahan betul haha nak membasuh slipar tu tiap-tiap minggu memang penat lahh kan .so beli lah slipar baru sebab khamis minggu ni nak balik kampung dekat taiping perak jauh tak kan nak pakai slipar bodoh aje hahah jatuh lahh market nora danish haha jangan nak nora danish sangat lahh kan .takdelahh tak kan lah dalam kereta pun nak pakai heels and kasut rimas lahh .

so dah beli slipar tadi dekat locker and ambil payung tunggu afiq jumpa kawan dia sekejap dekat situ and balik .uncle cab dah tunggu dekat bus stop hehe siap call dulu suruh dia tunggu hahah and dia hantar sampai betul-betul depan rumah .masa dalam cab tu mak call tanya dekat mana and mak cakap orang ramai .and saya cakap lahh dah nak sampai rumah ni adik tak mandi balik ni adik tukar baju terus pergi kedai ye mak .

and mak cakap okay ,mak ambil dekat rumah bawa saya pergi kedai .kene lahh kerja .dalah penat kan sebab siang tadi jumpa afiq ,malam pula lagi penat .saya sorang aja main depan ,orang lain semua sibuk .pergghh !masa duduk-duduk tu tiba-tiba kaki pedih and sengal-sengal nangis-nangis tadi haha heyy !jangan pernah cakap saya gembeng okay ,sebab saya memang tak gembeng cuma kadang-kadang ye juga haha 

sakit sikit jee air mata mesti nak keluar ,tu namanya mengada tau haha .and tadi dah sakit-sakit tu nak tak nak pergi lahh buat kerja juga kan duit punya pasal .so buat kerja macam biasa tahan aja sakit tu ,and tak lama tu mak kesian mak hantar balik time tu orang still ramai lagi .argghh !anak dia lagi penting .haha

balik jee basuh kaki ,tukar baju basuh muka cuci tangan terus online nak update blog punya pasal haha untuk korang tau ,hope bila korang berkunjung ke sini ceria lahh walaupun topic hari ni membosan kan ,yess i know that .saya menype ni pun hampir bosan sendiri haha ,okay lahh guys thanks for reading even cerita hari ni tak menarik and membosan kan hee .okay daa

maaflahh ye pic dengan afiq tu shake and agak buruk ,muka minta pam hahah 
tu copy dari fb dia ,dia yang upload sebab ambil gambar guna fon dia :)
thanks kurt untuk gambar tu :)

iklas dicoret oleh suhaila manaf/nora danish