♔Home |▲pollo



jelly
okay hii readers ,rasa lama ni tak update blog .mesti rindu kan ?haha untunglahh kalau ada yang nak rindu saya ni hah haha .okay sejak dua tiga empat dan lima menjak ni busy dan terus membusy kan diri ,padat habis jadual ni .dengan plan diet nya lain dengan cari duit nya lain .brr ,sumpah letih tahap gaban dah ni .habis nak buat macam mana ,orang cakap susah-susah dahulu senang-senang kemudian hari .tak sabar nak tunggu senang-senang tu haha 

update ni pon baru balik kerja terus basuh baju lahaii ,so sambil-sambil basuh baju tu update lahh sekali ,and sekarang ni pun dah malas nak online ,boring kot busy kejar duit kahkhakh tak ada lahh memang busy sebab kerja penat kan ,balik siap-siap pakai baju tidur bersihkan diri semua terus tidur ,sekarang ni nak tidur cepat jee sebab kepenatan dan nak bangun awal sebab pagi pukul 7 jee dah nak bangun nak jog haha diet punya pasal ,kalau tak kurus jugak tak tahu lahh macam mana .minta-minta lahh kurus dengan cepat ,aminn :)

nak badan macam nasha aziz hahah merepek jee ,ramai orang tanya kenapa tiba-tiba nak diet .okay saya nak diet sebab nak beli seluar idaman hahah dah survey semua duit pun dah cukup untuk beli tapi simpan dulu kumpul dulu duit bebanyak baru nak beli banyak-banyak baju haha .seluar tu pun dah suka gila dia pun tunggu suhaila manaf membeli dia haha alaa shopping online jee kot lagi pun tengah sale ni .angkut lah apa lagi kan :) 

ada yang cakap ,seluar punya pasal sanggup nak diet haha okay saya memang cari dah lama dah seluar tu dan harga nya pun boleh ternganga tengok lerr bhai haha tengah sale ni cepat-cepat lahh grab haha .act nak beli guna duit mak pun boleh tapi kali ni nak usaha sendiri asik hidup nak senang jee kan sekali sekale cuba lahh jalani hidup susah macam orang lain .kalau tak pupuk dari sekarang macam ni nanti dah besar kang jadi apa kang ,engat kau tu puteri ke suhaila manaf haha asyik merengek jee hidup susah kang susah pula kan ,so usaha lahh sendiri awak pun dah besar gajah dahh bukan budak darjah 1 2 lagi :)

lagi pun selalu nya barang yang hasil susah payah kita kerja duit kita sendiri kita lebih hargai kan barang tu .lagi pun tak nak susah kan mak lagi .haha aicehh nak jadi anak yang SOLEH hihihi untuk next year dah target awal-awal semua dah rancang semua .next year awak nak SPM kan ,so buat lahh jadual betul-betul susun lahh betul-betul jangan banyak membuta membongkang mem apa lagi haa ber mem mem  lahhh kan .dah lama tak update ni pun rasa macam tak tahu nak story apa .

okay nak cerita pasal siang tadi lahaii ,siang tadi yeyek bangun awal nak jog tapi tak perasan pula dekat luar hujan haha kejut punya kejut shasha shamsul tak bangun-bangun haha patut lahh sedap tidur sebab hujan haha .teruk pangai ,last-last bangun pukul 11 brr teruk orang nak bangun pukul 9 nak seat up lagi lahh last-last tak menjadi lahh kan bangun jee terus tarik towel mandi and pakai baju semua dah senam-senam sikit breakfast kejap terus on lappy ,on jee tiba-tiba ada orang skype haha skype ni memang tak pernah off pon .my uncle and family dari new zealand call ,omg baby !i miss him ,baby skype tadi sampai tertidur dekat peha mama dia haha kesian dia ,kulit kering sebab dekat NZ sejuk jee depa cakap .

bila orang tanya baby okay tak ,dia tunjuk bibir dia dekat camera haha atotot omeyy angat-angat ,makin mok dahh dia .hush ,tak sabar nak tunggu dia balik sini abah nak jemput depa haha .abah skype juga dengan depa ,abah cakap tahu hari tu bawak aila bila orang tanya cakap ni bibik saya ,ohh dem it !haha pukul-pukul my abah tadi sebab call me BIBIK dem it ! auchh !haha saya siap pesan dekat my aunt jangan tunjuk jakun sangat tau buat malu jee haha ,dah habis skype semua mak cakap nanti kita pergi okay haha tu yang nak dengar tu haha .

my uncle pun ada send pic baby ,suka tengok muke suweet dia tu haha ,
click !


okay ,saya tahu depa saja nak bagi jelly lebih ,okay sekarang saya jelly tengok pic-pic dia atas ,brr !terimas sebab dah berjaya buat suhaila manaf jelly sangat-sangat alahaii haha my uncle ala-ala arab sikit .okay tak banyak nak story sangat ni pun ,tak banyka katanya habis berjela perenggan dekat atas tu apa hahah ,tadi nak diet tiba-tiba perkerja mak nak belanja burger mat salai ,makan lahh apa lagi hilang dahh fikir diet tu ahah napsu kuat betul sampai tak boleh kawal ,okay lahh semua penat dahh ni nak tidoq esuk nak bangun nak jog dengan shasha shamsul hihik boii